Noord Zakynthos

Het noorden van Zakynthos is ook het minst toeristische gedeelte van het eiland. Althans wat vakantiebestemmingen en accommodaties betreft. Langs de noordwestkust ligt namelijk wel Shipwreck beach en in het noordoosten van Zakynthos de Blue Caves. Beiden zijn populair voor excursies bij toeristen en worden veelvuldig gecombineerd voor een dagje uit.

Weg van de kustlijn en meer het binnenland in van het noorden van Zakynthos kom je in traditionele bergdorpjes. Zo zijn Volimes en het iets hoger gelegen Ano Volimes interessant om te bezoeken. Hier zul je ook zeker slagen voor een souvenir. Ook Anafonitria, Maries en Exo Hora zijn dorpen die een bezoekje waard zijn in het noorden. Rustige plekjes met kerkjes, taveernes en traditionele huizen.

Om naar Shipwreck beach te gaan moet je met de boot. Vanuit de haven van Porto Vromi aan de noordwestkust van Zakynthos varen de hele dag door boten naar Navagio beach met het scheepswrak. Ook vanuit de haven Agios Nikolaos en een pier bij de vuurtoren van Skinari vertrekken dagtrips en taxi-boten naar het strand. Van bovenaf kun je het strand goed zien liggen. Met een huurauto kun je hier zelf eenvoudig komen.

In de buurt van Volimes en Anafonitria zijn een viertal kloosters gelegen. Soms wat moeilijker te bereiken. Het zijn het klooster Moni St. Andrea, Moni Agriou Georgiou Krimnon, Moni Anafonitrias en meer landinwaarts in het noorden Moni Spileotisas.

Het Askos Natural & Stone Park ligt in het noorden van het Griekse eiland bij het gelijknamige dorp en niet ver van de kustweg aan de noordoostkant van Zakynthos. Dagelijks te bezoeken en leuk voor de kinderen met veel dieren.

Vakantiebestemming in het noorden is Agios Nikolaos. Stranden in Noord Zakynthos zijn Shipwreck beach, Makrogialos beach en Xigia beach. Hoogste bergtop in het noorden is 583 meter bij Volimes.

Wat zijn jouw tips?