Midden Zakynthos

Het centrale gedeelte, Midden Zakynthos, van het eiland kent een grote diversiteit. Van traditionele bergdorpen tot moderne en drukke vakantiebestemmingen. Tsilivi is de drukste badplaats aan de oostkust van midden Zakynthos. Ook Alykes en Alikanas zijn vakantiebestemmingen aan zee met zandstranden.

Het lager gelegen gebied achter eerder genoemde badplaatsen is het onontdekte Zakynthos. Veel land- en tuinbouw met boerderijen, kleine dorpjes, traditionele accommodaties en authentieke restaurants. De hoogste berg van het eiland Oros Vrahionas ligt in midden Zakynthos. En piekt 756 meter boven de zeespiegel uit. Het Vertzigo cultuur museum (Pigadakia) en het Helmi’s natuurlijk historisch museum (Agia Marina) zijn interessant voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Langs de westkust van midden Zakynthos een paar pareltjes. Limnionas en Kampi (Kambi) zijn zeker een bezoekje waard. Bij Limnionas kun je goed snorkelen en Kambi is een mooie plek voor de sunset of lunch met prachtig uitzicht. Limnionas en Korakonisi zijn de twee plaatsen waar je kunt zwemmen aan deze kant van het eiland in het centrale gedeelte van Zakynthos.

In de bergen is een autoritje aan te bevelen hier in het centrale deel van het Griekse eiland. Agios Leon, Louha, Giri en Kiliomenos zijn prachtige bergdorpjes met een eigen karakter en traditionele stijl. Hier ontdek je het echte Zakynthos.

Wat zijn jouw tips?