Zuid Zakynthos

Zuid Zakynthos is het meest toeristische en dus ook het drukste gedeelte van het Griekse eiland. In het zuidoosten ligt het schiereiland Vassilikos, in het zuidwesten Keri en daartussen het beschermde nationale maritieme park van Zakynthos. Ook de hoofdstad Zakynthos-stad en het vliegveld zijn in het zuiden van Zakynthos te vinden.

Vakantiebestemmingen genoeg in het zuiden van het Ionische eiland. Laganas is de grootste en drukste bestemming, maar ook Agios Sostis, Argassi, Vassilikos, Keri en Kalamaki zijn bestemmingen op Zakynthos. Voorzieningen genoeg en voor de moderne toerist.

De Loggerhead schildpadden “Caretta Caretta” nestelen ook aan de zuidkant van het eiland. Vandaar dat hier ook het beschermde maritieme park van Zakinthos te vinden is. Gerakas beach en Dafni beach zijn echte schildpaddenstranden en hier gelden strikte regels voor toeristen. Sekania beach is een afgesloten strand in het marine park en niet toegankelijk voor mensen. Bij Kalamaki, Laganas, Marathonisi eiland en Agios Sostis worden de schildpadden dagelijks gespot.

Ook voor de stranden zit je aan de zuidkant van Zakynthos goed. Het lange zandstrand van Laganas en Kalamaki, maar ook de stranden aan de oostkust van Vassilikos zijn mooi. Bijvoorbeeld Porto Zoro, Banana beach, Plaka beach en Agios Nicolaos beach zijn zandstranden. Gerakas beach op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Vassilikos is het mooiste strand in het zuiden.

Wat zijn jouw tips?